De sociaal emotionele ontwikkeling van een kind

29 januari 2018

Posted in Mens en gezondheid

De meeste kinderen gaan (vrijwel) zorgeloos door het leven. Pas wanneer ze ouder zijn gaan ze merken dat dingen als stress of emoties het leven wat moeilijker kunnen maken. Maar wat als de sociaal emotionele ontwikkeling van jouw kind anders is? Je kind kan door verschillende situaties of emoties veel woede of verdriet ervaren.

  • Door een trauma (groot of klein)
  • Door slecht in zijn of haar vel te zitten
  • Door een ongeluk

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind anders is dan bij andere kinderen. Wanneer je je hier zorgen over maakt dan kun je hiervoor een afspraak maken bij Kleurrijk, praktijk voor speltherapie. Door middel van speltherapie wordt er met jouw kind gewerkt aan de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind en daarmee kunnen een hoop dingen beter gemaakt worden. Als volwassene kun je vaak door hebben waarom je bepaalde dingen voelt. Je bent je er bijvoorbeeld van bewust dat dit komt door een bepaald trauma of doordat je slecht in je vel zit. Maar voor een kind is het vaak veel lastiger om dit echt aan te kunnen wijzen. Daarom is het zo belangrijk dat jij als ouder dichtbij de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind staat. Als er dan iets is waar jij je zorgen over maakt, dan kunnen ze je goed verder helpen bij Kleurrijk, praktijk voor speltherapie.

Werken aan de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind

Veel ouders zijn bang dat het raar is wanneer de sociaal emotionele ontwikkeling van hun kind niet is zoals ze dat bij andere kinderen zien. Je hoeft er echter nooit bang voor te zijn dat het raar is. Ieder mens is anders en reageert ook anders op bepaalde situaties of dingen. Het ene kind kan een bepaald trauma makkelijker verwerken dan een ander kind. En het is absoluut niet raar als jouw kind hier misschien iets meer moeite mee heeft. Dankzij de speltherapie kun je de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind goed laten verlopen. Want uiteindelijk is het natuurlijk wel belangrijk dat je kind goed leert omgaan met bepaalde emoties. Wanneer de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind niet in de blije stand staat, dan worden de lastige emoties die zij ervaren vaak geuit door middel van woede of verdriet. Als ouder kan het lastig zijn om hiermee om te gaan. Je wilt tenslotte niet dat je kind zo boos of verdrietig is. Gelukkig kan hier met de speltherapie een goede oplossing voor gevonden worden.

Vraag om meer informatie

Als een dergelijke situatie jou bekend in de oren klinkt en je wilt hier graag wat aan laten doen, dan kunnen we je echt aanraden om hierover contact op te nemen met deze kliniek. Omdat ieder kind weer anders is, zal geen enkel speltherapie er op precies dezelfde manier uitzien. Voor de beste sociaal emotionele ontwikkeling van je kind wordt dan ook gekeken naar wat jouw zoon of dochter dwars zit en hoe je dit het beste aangepakt kan worden. Aan de hand daarvan wordt vastgesteld welke vorm van speltherapie het beste zal werken en daar wordt je kind natuurlijk ook bij betrokken. Ook jij als ouder speelt hier een rol in. De therapeut ziet jullie ook graag om er acht achter te kunnen komen waar de aard van het probleem nu zit. Als ouder (en volwassene) zie je dingen natuurlijk ook weer op een bepaalde manier. Door deze weg te volgen zal de sociaal emotionele ontwikkeling van jouw kind weer helemaal in orde komen. Maak vandaag nog een afspraak op speltherapiekleurrijk.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn