Het kiezen van de juiste dubbele fietstassen

5 december 2016

Posted in Nieuws

Ga jij vaak weg voor langere tochten op de fiets of doe jij bijvoorbeeld graag boodschappen met de fiets? Dan is het hebben van fietstassen erg handig. Om het gewicht op je fiets goed te verdelen is het verstandig om te kiezen voor dubbele fietstassen. Op die manier wordt er niet een kant van je fiets veel zwaarder dan de ander waardoor je je evenwicht kunt verliezen en dus om kunt vallen. Dit kan tot zeer vervelende situaties leiden. Als jij dus van plan bent om veel zware dingen mee te nemen in je fietstas is het dus van belang om dubbele fietstassen te nemen. Bij de Fietstassenshop ben je aan het juiste adres voor het bestellen van jouw dubbele fietstassen. Je hebt hier keuze uit verschillende goede merken.

  • Cordo
  • Agu
  • Ortlieb

De merken hebben allemaal zo hun eigen kenmerken, maar een ding hebben ze gemeen en dat is de uitstekende kwaliteit van de tassen. Er zijn genoeg fietstassen op de markt van een slechte(re) kwaliteit die al na korte tijd niet meer zo goed functioneren. Zeker als je er vaak gebruik van wilt maken, is het verstandig om voor een goede kwaliteit tassen te gaan. Je kunt er dan jaren mee vooruit zonder dat je bang hoeft te zijn dat de kwaliteit van de tassen snel achteruit zal gaan.

Verschillende kleuren en vormen dubbele fietstassen

Het aanschaffen van dubbele fietstassen hoeft geen moeilijke aangelegenheid te zijn. Is dit het eerste paar tassen dat je uitkiest dan kan het eventueel lastig zijn om te bepalen welke inhoudshoeveelheid je nodig hebt. Om dit te bepalen moet je weten wat je met de dubbele fietstassen wilt gaan doen. Er zijn bijvoorbeeld mensen die de tassen gaan gebruiken voor een fietsvakantie. Dan moeten er natuurlijk de nodige spullen inpassen. Je zult een tent moeten meenemen, maar ook eten en drinken en kookspullen. Er moet ook ruimte zijn voor persoonlijke items die je mee wilt nemen en eventuele praktische zaken zoals een slaapzak. Koop jij de dubbele fietstassen voor bijvoorbeeld de wekelijkse boodschappen? Dan is het misschien voor jou helemaal niet nodig om grote fietstassen te hebben waar een heleboel in kan. Het soort dubbele fietstassen dat jij kiest is dus van een heleboel dingen afhankelijk. Je moet ook nadenken over zaken zoals materiaal, kleur en de manier waarop je de fietstassen aan je fiets vastmaakt. Materiaal speelt met name een optie als je de tassen heel veel zult gebruiken en bijvoorbeeld ook in nat weer er gebruik van wilt maken. Voor sommige mensen is de kleur belangrijker dan voor anderen, maar je kunt dit zeker meenemen in de keuze.

Het bevestigen van de dubbele fietstassen

Wanneer je de dubbele fietstassen van jouw keuze hebt besteld, dan heb je deze in de meeste gevallen de volgende dag al in huis. Je kunt ze dus op zeer korte termijn bestellen en er bijna meteen gebruik van maken. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om de tassen 30 dagen lang uit te proberen. Voldoen de dubbele fietstassen toch niet aan je eisen? Dan kun je deze retourneren. Maar eerst zul je de tassen aan je fiets moeten bevestigen. Zorg er altijd voor dat je dit zorgvuldig doet. Je wilt tenslotte niet dat de tassen ineens van je fiets afvallen. Het is zeker niet lastig om de tassen te bevestigen. We raden je echter wel aan om te controleren of je het op de juiste manier gedaan hebt. Het kan eventueel wennen zijn om ineens een zwaarder gewicht aan de achterkant van je fiets te hebben. Geef jezelf dus de tijd om hier aan te wennen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn