Ontdek de voordelen van mindfulness in Amsterdam

15 oktober 2020

Posted in Mens en gezondheid

De mens is volgens de Deense filosoof Kierkegaard in constante vertwijfeling en dat komt, als je het even heel kort samenvat, omdat we als mens te ver van ons zelf vandaan leven. Op het moment dat je bewust wordt van jezelf, ga je een soort relatie aan met jouw eigen zelf. Er vindt dus een splitsing plaats waardoor je niet meer met jezelf samenvalt. Vervolgens moet je een keuze maken hoe je je tot jezelf gaat verhouden en dat is precies waar het dan mis gaat. Kierkegaard meende dat je via een zogenaamde sprong van het geloof de vertwijfeling kon bestrijden. Maar tegenwoordig hoef je je niet per te bekeren tot het geloof. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor mindfulness in Amsterdam bij Beyond Mindfulness. Je kunt namelijk op verschillende manieren jezelf kwijtraken en via mindfulness in Amsterdam kun je je eigen zelf als het ware weer op het spoor komen. Het gaat immers om een bepaalde mate van bewustzijn. Hoe meer mindful je bent, des te meer je bewust bent van jezelf, je relatie tot jezelf en de relatie tussen zelf en wereld. Mensen verliezen zich al te snel in tal van verschillende vormen van afleiding die hen ervan weerhouden zichzelf te worden en in het moment zelf te leven. Als je bijvoorbeeld heel hoopvol bent over de toekomst en heel positief bent ingesteld, dan leef je dus met een zekere ontkenning van de werkelijkheid. Je projecteert jezelf richting de toekomst en kiest vervolgens de leukste mogelijkheden, terwijl je de minder leuke mogelijkheden negeert. Dat staat haaks op het idee van mindfulness, want juist als je mindful bent, dan ben je bewust van alle aspecten van het bestaan en daar hoort zowel het negatieve als het positieve bij. Via mindfulness in Amsterdam leer je om zowel de positieve als negatieve kanten van het leven er accepteren, maar je leert ook hoe je daar op een gezonde en vooral bewuste manier mee om kunt gaan. Tevens kunnen mensen zich ook snel verliezen in de noodzakelijkheid van het bestaan. Je krijgt dan al snel te maken met een soort van fatalisme en mensen die zich in de slachtofferrol plaatsen. Dit is het andere uiterste en ook dat is niet goed, omdat je wederom een belangrijk aspect van het bestaan negeert. Het is waar dat we niet overal de controle over hebben, maar we hebben zeker ook de vrijheid om bewuste keuzes te maken en om voor onszelf te kiezen. Mindfulness in Amsterdam helpt je juist om een balans te vinden, zodat je niet wordt meegezogen door zulke uitersten. Tevens vermijd je een te grote focus op zorgen over de toekomst. Je leeft in een meer directe relatie tot jezelf doordat je door mindfulness in Amsterdam je bewustzijn vergroot.

Ontdek mindfulness in Amsterdam via een cursus bij Beyond Mindfulness

Als je graag wilt ervaren hoe het is om je bewustzijn te vergroten of om meer mindful te worden, dan kun je een cursus mindfulness in Amsterdam volgen bij Beyond Mindfulness.

Bekijk de website voor meer informatie

Mocht je graag meer informatie willen over mindfulness in Amsterdam, dan kun je terecht op de site van beyondmindfulness.nl. Je vindt hier ook informatie over de verschillende cursussen en dergelijke zoals:

  • Mindfulness retraite
  • Stress en burnout coaching
  • Compassie training

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn