Welke voedingssupplementen passen bij jou?

2 maart 2021

Posted in Mens en gezondheid

Steeds meer mensen kiezen ervoor bepaalde voedingssupplementen te gebruiken. Dit is ook verstandig, op deze manier kun je bepaalde tekorten in je lichaam aanvullen en ervoor zorgen dat je gezond blijft. Uiteraard zijn er meer stappen die je moet zetten voor een goede gezondheid, je kunt dit niet bereiken door het gebruik van voedingssupplementen alleen. Maar ze kunnen wel een uitstekende aanvulling vormen en zo jouw lichaam de nodige ondersteuning geven. Het is wel altijd van belang om te kiezen voor middelen die jij echt nodig hebt, anders ben je voor niets geld aan het uitgeven.

Aanvulling op je voeding

Voedingssupplementen zijn geen manier m gezonde voeding te kunnen vervangen, je moet ze zien als aanvulling op jouw dagelijkse dieet. Om gezond te blijven zijn er veel dingen die je kunt doen. Zo moet je ervoor zorgen dat je voldoende beweegt, dat je goed slaapt en dat je stress vermindert. Maar ook moet je natuurlijk gewoon gezond eten. Dat betekent niet teveel bewerkte voeding nuttigen, veel groente en fruit eten en opletten dat je niet teveel lege calorie├źn binnenkrijgt. Maar ook al eet je zo gezond mogelijk, dan nog kunnen voedingssupplementen een aanrader zijn. In de eerste plaats omdat het met de levensmiddelen van tegenwoordig niet meevalt om van alle vitaminen en mineralen voldoende binnen te krijgen. Door verarming van de bodem bijvoorbeeld zijn er in veel gewassen steeds minder vitaminen en mineralen te vinden. Dit kun je met een geschikt supplement aanvullen. In de tweede plaats kun je voor voedingssupplementen kiezen omdat je door een bepaalde allergie of door een specifiek dieet een bepaalde categorie voedsel niet kunt eten. Tot slot kun je voor een specifiek supplement kiezen om een specifieke probleem op te lossen.

Welke voedingssupplementen?

Maar hoe weet je nu welk middel jij moet nemen? Dit staat altijd keurig aangegeven bij de diverse voedingssupplementen die te koop zijn. Wil jij bijvoorbeeld je weerstand verhogen, dan kun je denken aan het innemen van extra:

  • vitamine C
  • vitamine K2
  • vitamine D3
  • quercetine
  • zink

Of je kunt gewoon een algemene multivitamine innemen, om ervoor te zorgen dat jij van alle belangrijke stoffen voldoende binnenkrijgt. Soms kan het ook zijn dat jij een heel specifiek middel nodig hebt om een klacht op te lossen. Heb je bijvoorbeeld vaak last van spierkrampen? Dan kan dit het gevolg zijn van een tekort aan magnesium in jouw lichaam. Met het slikken van een magnesiumtablet is dit vaak op te lossen. Sommige voedingssupplementen zijn belangrijk vanwege jouw dieet. Eet je bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch? Dan krijg je onvoldoende vitamine B12 binnen, aangezien dit alleen in dierlijke producten zit. Het is erg belangrijk om dit dan aan te vullen met een vitamine B12 tablet, anders krijg je tekorten en dit kan veel lichamelijke klachten opleveren. Wil je voedingssupplementen bestellen? Dan is De Gezondheidslijn hiervoor een goed adres. Je vindt bij hen niet alleen diverse supplementen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs, zij adviseren jou ook graag over welk middel voor jou een goede keus is. Neem dus gerust eens contact met hen op en leg jouw klachten voor, dan kunnen zij jou adviseren welk supplement hierbij uitkomst kan bieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn