Brandblusser kopen

9 mei 2016

Posted in Nieuws

Brandblusstore - brandblusser kopenVoor bedrijven en instellingen is een brandblusser kopen verplicht, zij dienen hierover te beschikken om ervoor te kunnen zorgen dat zij een klein brandje zelf kunnen blussen of een bluspoging kunnen doen voordat de brandweer arriveert. Over een blusser beschikken is natuurlijk niet alleen maar verstandig omdat het verplicht is, het kan ook veel schade voorkomen. Dit is niet alleen met oog op materiële zaken belangrijk, maar ook met oog op de veiligheid van personen zeker aan te raden. Maar niet alleen voor instellingen en bedrijven is een brandblusser kopen verstandig, het is ook zeker aan te raden voor particulieren. Ook in uw huis kan er immers een brandje ontstaan. U hoopt uiteraard dat u dat nooit mee hoeft te maken, maar als het wel gebeurt, dan bent u blij dat u ooit gekozen hebt om een brandblusser te kopen. Het stelt u immers in een deel van de gevallen in staat om brandjes te blussen of om erge schade te voorkomen. Hebt u bijvoorbeeld een brandje in de keuken, dan kunt u dit vaak zelf snel blussen. Natuurlijk is het altijd verstandig om alsnog de brandweer te laten komen, zodat deze kan nagaan of het echt goed geblust is. Een brandblusser kopen is helemaal aan te raden voor die particulieren die ver van de dichtstbijzijnde brandweerkazerne wonen. Op het platteland zijn de aanrijtijden van de brandweer vaak maximaal, doordat kazernes nu eenmaal in de grotere kernen gevestigd zijn. Het kan dan ook best even duren voordat de brandweermensen bij uw woning gearriveerd zijn. Kunt u zelf niet blussen, omdat u niet over een geschikt apparaat beschikt, dan kan het zo zijn dat het vuur snel om zich heen grijpt en een groot deel van uw huis verloren gaat. Door zelf te blussen, kunt u proberen de schade zoveel mogelijk te beperken tot het moment dat de brandweer er is en zij het over kunnen nemen. Daarom is een brandblusser kopen dus ook voor particulieren vaak een uitstekende keus.

Welke brandblusser kopen?

Wilt u een brandblusser gaan kopen, dan is het goed om te weten dat er verschillende varianten te krijgen zijn. Iedere situatie vraagt immers om een eigen aanpak en niet voor iedere locatie is dezelfde soort blusser geschikt. Het spreekt voor zich dat u in een frituurzaak, waar veel met vet wordt gewerkt, een ander soort blusser nodig hebt dan in een bedrijf waar veel met metalen wordt gewerkt. Daarnaast is er natuurlijk ook verschil in grootte en gaat u een brandblusser kopen, dan moet u er ook op letten dat u een koopt met een juiste inhoud. Zoekt u bijvoorbeeld een blusser voor in uw caravan, dan gaat het uiteraard om een veel kleinere ruimte dan wanneer u een nodig hebt voor in uw huis. Naast deze verschillen, bestaat er ook verschil in substantie waarmee er geblust wordt. Als u een brandblusser kopen gaat, dan is het dus belangrijk om met deze zaken rekening te houden en na te gaan wat het best bij uw situatie past. Weet u dit niet zeker, dan is het altijd verstandig om hierover advies in te winnen. Wat zijn nu de keuzemogelijkheden als u een brandblusser kopen gaat. U kunt kiezen uit:

  • verschillende substanties, namelijk schuimblussers, sproeischuimblussers, poederblussers, CO2 blussers en spray brandblussers
  • geschiktheid voor bepaalde situaties, zoals vet brandblussers, vorstbestendige blussers, metaalbrandblussers
  • geschiktheid voor bepaalde locaties, zoals blussers voor de auto, de boot of de keuken

Door de juiste brandblusser te kopen, kunt u er zeker van zijn dat u goed aan het blussen kunt gaan op het moment dat dit onverhoopt nodig mocht zijn.

Maak de juiste keus met Brandblusstore

Bij Brandblusstore zijn ze helemaal gespecialiseerd in het aanbieden van producten die van pas kunnen komen in het kader van preventie of bestrijding van brand. Dit maakt hen dan ook een uitstekend adres om naar toe te gaan als u een brandblusser kopen wilt. Zoals gezegd kan het voor een leek vrij lastig zijn om te bepalen welke brandblusser hij kopen moet, want wat is voor uw situatie nu precies de beste keus? Op hun website biedt Brandblusstore daarom veel informatie over de verschillende producten uit hun assortiment, zodat u zich in kunt lezen over de verschillende opties die u hebt en de geschiktheid voor uw situatie. Om u te helpen bij het maken van uw keus, hebben zij zelfs een speciale keuzehulp ontwikkeld. Daarmee wordt een brandblusser kopen een stuk eenvoudiger. U ziet snel welke blusser voor welke situatie geschikt is en kunt aan de hand daarvan afleiden wat voor u de beste optie is. Mocht u nog twijfelen over welke u kopen moet, dan kunt u natuurlijk ook altijd even advies bij hen inwinnen. U kunt bij hen bovendien niet alleen een brandblusser kopen, zij verkopen zoals gezegd ook verschillende producten voor preventie. U kunt dan denken aan brandmelders, maar ook aan vluchtladders, blusdekens en noodverlichting. Deze producten maken de kans op een brand natuurlijk niet kleiner, maar geven u wel meer mogelijkheden wat betreft ingrijpen en veilig uit het gebouw komen. Om uw locatie echt veilig te maken, is het dan ook verstandig om na te gaan of u ook dergelijke artikelen nodig hebt. Ze kunnen van cruciaal belang blijken te zijn in het geval er brand uitbreekt. Of u nu dus een brandblusser kopen wilt of op zoek bent naar producten voor brandpreventie, bij Brandblusstore bieden ze een zeer ruime keus.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn