Dans kleding

27 november 2018

Posted in Mode en Kleding

Als jij aan dansen doet, dan heb je daar over het algemeen natuurlijk ook speciale dans kleding voor nodig. Als je aan ballet doet, dan heb je tijdens het trainen balletpakjes aan en draag je ook daarbij horende schoentjes. Tijdens een opvoering ga je juist gekleed in een kostuum dat past bij de choreografie die jullie opvoeren. Soms kun je dan volstaan met een tutu, maar andere keren heb je echt een speciaal kostuum nodig. En niet alleen voor ballet heb je speciale dans kleding nodig, dat geldt natuurlijk net zo goed wanneer je jazz doet of juist moderne choreografie├źn. Zelfs bij hiphop is er een eigen dresscode. Wel is het zo dat het voor de trainingen of de lessen niet altijd evenveel uitmaakt wat je draagt als bij ballet, bij bijvoorbeeld street dance is een trainingspak of een joggingbroek ook prima, zolang jij je er maar gemakkelijk in kunt bewegen. Het ligt er dus wel aan wat voor soort dansstijl jij beoefent. Ga jij voor ballroom of latin, dan zul je tijdens opvoeringen zelfs lange jurken en hakken moeten dragen! Het is dus echt zo dat je de dans kleding aanpast op de dansstijl die jij doet.

Dans kleding uitzoeken

Op het moment dat jij dans kleding gaat kopen, of dit nu voor de lessen, trainingen of een opvoering is, is het dus verstandig om te overleggen wat er precies van jou verwacht wordt. Is er voor de lessen ook een dresscode of gaat het er daar vooral om dat jij je vrij kunt bewegen en maakt het niet zoveel uit wat je draagt? Voor een opvoering geldt dat je soms zelf uit mag kiezen wat je draagt, terwijl andere keren er heel strikte eisen voor zijn of het zelfs in gezamenlijkheid geregeld wordt. Sommige dansscholen hanteren bovendien striktere regels wat betreft de dans kleding die gedragen wordt dan andere, het is dus echt raadzaam om daar eerst eens naar te informeren voordat je allemaal kledingstukken en schoeisel aanschaft dat helemaal niet gedragen mag worden. Als je al een tijdje meedraait in de danswereld, dan weet je natuurlijk wel wat er van jou verwacht wordt. Maar begin je net, beginnen jouw kinderen net of heeft er een wisseling van dansschool plaatsgevonden, dan is het zeker verstandig je vooraf te laten informeren over de eisen met betrekking tot de dans kleding!

Echte specialist

Als jij weet wat je moet kopen, dan is het natuurlijk nog wel de vraag waar jij nu deze dans kleding kunt aan gaan schaffen. Er zijn niet zoveel zaken die hierin gespecialiseerd zijn, maar bij Costume Share zit je hiervoor helemaal op de juiste plek! Zij verkopen in hun winkel in Amersfoort heel veel verschillende soorten kledingstukken, voor veel verschillende soorten dansstijlen. Het maakt dus niet uit of jij je richt op modern, ballet of jazz, je kunt bij hen altijd geschikte dans kleding vinden! Zij verkopen de beste merken op dit gebied, denk dan aan:

  • Rumpf
  • Roch Valley Dancewear
  • Katz
  • Papillon

Zo weet je zeker dat je kledingstukken koopt waar jij je goed in kunt bewegen en die van een goede kwaliteit zijn! Ook voor de schoenen kun je heel goed bij hen terecht, je kunt zelfs spitzen bij hen aan laten meten! Maak voor dat laatste wel even een afspraak, zodat je zeker weet dat zij de tijd hebben om je te helpen op het moment dat jij bij hen langskomt. Contactgegevens voor het maken van een afspraak vind je op costumeshare.nl. Als je op zoek bent naar geschikte dans kleding, dan is dit dus zeker een winkel die je eens zou moeten bezoeken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn