Gezond en fit door osteopaat in Arnhem Noord

29 november 2018

Posted in Mens en gezondheid

Ik ben een jonge vrouw van 35 jaar. Mijn lichaam heeft echter jarenlang aangevoeld als een lichaam van een oudere vrouw. Door mijn kantoorbaan had ik altijd pijn aan mijn nek. Bij het hardlopen had ik last van mijn heupen. Na een dag poetsen moest ik altijd even gaan liggen omdat mijn rug pijn deed. En als ik met een vriendin ging wandelen kreeg ik pijn aan mijn knie. Voor alle losse pijntjes heb ik fysiotherapie gehad. Maar ik heb me daardoor nooit helemaal beter gevoeld. Een kennis vond het niet normaal dat ik altijd iets te klagen had. Ze adviseerde me daarom om eens naar de osteopaat in Arnhem Noord te gaan. Deze stond erom bekend om het hele lichaam onder de loep te nemen en de kern van alle pijnklachten aan te pakken. Ik had nog nooit over deze osteopaat in Arnhem Noord gehoord. Omdat ik helemaal klaar was met mijn lichaamsproblemen, vond ik het zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Via de website van de osteopaat in Arnhem Noord osteopathieberndscholten.nl maakte ik een afspraak. De website is heel overzichtelijk en het gaf me meteen een goed gevoel over de therapie.

Osteopaat in Arnhem Noord steekt veel energie in de patiënt

Ik was het gewend om bij de fysiotherapie na 20 minuten weer buiten te staan. Bij de osteopaat in Arnhem Noord is dat heel anders. Deze neemt echt de tijd voor een patiënt. Dat begon al bij de eerste intake afspraak. Ik kreeg een vragenlijst die ik moest invullen. De osteopaat in Arnhem Noord nam mijn antwoorden eerst door om zich voor te bereiden op onze kennismaking. Tijdens het kennismakingsgesprek vroeg de behandelaar uitgebreid door. Ik merkte dat er een slimme therapeut voor me zat omdat hij direct duidelijke verbanden tussen mijn pijnklachten kon leggen. Na het intake gesprek stelde de osteopaat in Arnhem Noord een persoonlijk behandelplan op. Deze werd tijdens de tweede afspraak met mij besproken. Het behandelplan bestond uit de volgende onderdelen:

  • Manipulatie gewrichten;
  • Houdingsoefeningen;
  • Verbeteren balans;
  • Bewegingsadvies.

Met de gewrichtsmanipulatie werd mijn lichaam eerst los gemaakt. Omdat ik zo stijf was, kon ik sommige oefeningen niet doen. Daarom was dit de eerste belangrijke stap. De eerste behandelingen bestonden bij de osteopaat in Arnhem Noord dus alleen uit het toepassen van de manipulatietechnieken. Dit staat ook bekend als “kraken”. Met een snelle beweging worden je spieren los gemaakt. Na een paar behandelingen was ik klaar voor de houdingsoefeningen. Ik kreeg oefeningen waarmee ik mijn spieren kon versterken. Daarnaast kreeg ik advies over mijn looptechniek. Ik liep nooit rechtop en dat veroorzaakte een groot deel van mijn klachten. Mijn balans bleek ook een groot probleem te zijn. Dat ik niet eens twee seconden op een been kon staan liet wel zien hoe slecht mijn evenwicht was. Daarom kreeg ik oefeningen mee die ik iedere avond zelf thuis kon doen. De osteopaat gaf me altijd hele duidelijke instructies mee en ik voelde me erg gestimuleerd om de oefeningen daadwerkelijk te doen.

Nieuw mens

Ik ga nog steeds een keer in de maand naar de osteopaat. Ik ben drie maanden iedere week bij de osteopaat geweest om van mijn pijnklachten afgekomen. Omdat ik een kantoorbaan heb, krijg ik altijd snel last van een stijf lichaam. Daarom ga ik nog steeds iedere maand naar de osteopaat en ik kan niet meer zonder. Altijd als ik thuis kom van de behandeling voel ik me herboren. Ik ben optimaal fit en gezond en kan alles doen zonder pijn te krijgen. Ik ben mijn vriendin eeuwig dankbaar dat ze mij Osteopathie Bernd Scholten heeft aangeraden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn