De leukste bordspellen binnen handbereik

18 augustus 2016

Posted in Nieuws

spellenrijk - bordspellenVorig jaar was ik bij mijn schoonouders, waar we tijdens kerst met de hele groep verschillende bordspellen spelen. Het meest favoriet is het spel Kolonisten van Catan, maar er zijn nog andere bordspellen die we vaak spelen op die avond, zoals:

  • Stratego
  • Scrabble
  • Rummikub
  • Triviant

Eigenlijk alles wat we het jaar ervoor niet hebben gespeeld. Vaak zijn we de hele nacht aan het spelen en staat de tafel al die tijd vol met lekker eten. Het is altijd erg gezellig en alhoewel ik niet even goed ben ik elk spel, beleef ik er super veel plezier aan. Nu is ons kindje bijna zes jaar en is ze helemaal weg van Stratego. Omdat we dat spel niet in huis hadden, ging ik op zoek naar een website waar bordspellen te koop waren. Al gauw kwam ik op de website van spellenrijk.nl. Hier vond ik meer bordspellen dan ik ooit had gedacht. Het aanbod is zo uitgebreid en zo overzichtelijk, dan ik gauw vond waar ik naar op zoek was.

Te gekke bordspellen voor kinderen

Ik vond het geweldig en we hebben dan ook snel een keuze gemaakt uit alle bordspellen. Het spel Stratego was binnen de kortste keren bij ons in huis en elke avond speelden we wel een potje Stratego. Nu vind ik het ook wel gezellig om elke avond een spel te spelen, maar niet elke avond hetzelfde spel. Ik ging dus weer terug naar de website van spellenrijk.nl en vond daar te gekke bordspellen voor kinderen. Meteen heb ik er een paar gekocht, zodat we een beetje kunnen afwisselen tussen de verschillende bordspellen. Mijn dochter en ik vinden het allebei heel leuk om spelletjes te spelen, mijn man doet iets minder vaak mee. Omdat hij meer van dobbelspellen houdt, namen mijn dochter en ik weer een kijkje op de website van spellenrijk.nl. Ook in dobbelspellen is er echt uitzoek. We kochten wat dobbelspellen, zodat we voortaan ook met mijn man konden spelen. Dit was belangrijk, want we waren een grote reis aan het plannen en het was van belang dat we alleen het broodnodige meenamen.

De mooiste reis met het beste spel

Onder het ‘broodnodige’ verstaan we alle spellen die we met z’n drieën kunnen spelen en die iedereen ook leuk vindt om te spelen. We hadden een klein koffertje vol met spelletjes ingecheckt op Schiphol. Wel bizar eigenlijk dat we twee dagen later, aan het strand in Nieuw Zeeland een potje Scrabble aan het spelen waren. Dan ben je zo ver van huis en dan nog vind je het heerlijk om gewoon met je gezin een potje Scrabble te spelen. Uiteraard zijn we ook allerlei tochten gaan doen, zoals paardrijden, duiken en surfen. Het surfen vonden we allemaal erg leuk en uiteindelijk hebben we besloten om onze vakantie vanuit een heel fijn surfgebied verder voort te zetten. Een week lang gingen we surfen en sloten we de dag af met een van de bordspellen die we mee hadden genomen. Doordat onze dochter met andere kinderen ging spelen, maakten wij al snel kennis met alle ouders. Bijna iedere avond zaten we met grote groepen ‘nieuwe vrienden’ op het strand spelletjes te spelen. Het was er heerlijk en we genoten met volle teugen. Toen het einde van de week erop zat, besloten we dat we hier wilden blijven. Ik regelde een school voor mijn dochter, werk voor mijn man en mijzelf en alle spelletjes bestellen we gewoon bij spellenrijk.nl. De meeste mensen verklaren ons voor gek, maar we hebben nog nooit zo’n ontspannen leven gehad. Het is hier fantastisch.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn