Zonder 3d printer filament kunt u de printer niet gebruiken

14 augustus 2016

Posted in Nieuws

llowlab - 3d printer filamentOm te kunnen 3d printen heeft u 3d printer filament nodig. Nu zijn er verschillende soorten 3d printer filament en is het geen kwestie van gewoon de goedkoopste te kiezen. De eigenschappen zijn anders tussen de verschillende soorten 3d printer filament. Er komt dus nog wel het één en ander bij kijken wanneer u weten wilt welk type niet alleen geschikt is voor uw printer, maar ook voor het doel waarvoor u het gebruiken wilt. Meer weten over filament, zodat u leert welk type u het beste kopen kunt, ga dan naar de site Llowlab.nl. Hier vindt u handige en deskundige informatie, zodat u een goede afgewogen keuze kunt maken. Op deze site vindt u ook alles over:

  • Zelfbouw
  • Materialen
  • Software
  • toepassingen

Wat is 3d printer filament precies?

Vroeger vond ik het enorm leuk om naar de speelgoedwinkel te gaan als kind. Ik denk dat ieder kind daar wel blij mee gemaakt kan worden. Toch vond ik de grote dingen nooit echt interessant. Ik keek altijd graag bij het kleine speelgoed, zoals de schappen waarin dingen te verkrijgen waren voor een paar gulden (toen nog). Natuurlijk keek ik ook wel bij het grotere speelgoed, maar dat vond ik vooral leuk om van te dromen. Ik had het zelf nooit willen hebben. Ik keek vooral bij de knikkers een speelgoeddieren, zoals de plastic boerderijdieren. Ik verzon altijd graag mijn eigen verhalen en had een grote fantasie. Die liet ik graag op de loop gaan als ik me voorstelde dat ik de eigenaar was van een boerderij en er veel taken waren te doen. Ik denk dat het belangrijk is om als kind de fantasie de vrije loop te kunnen laten gaan. Hadden we in die tijd een 3d printer in huis, dan zou ik me waarschijnlijk een groot deel van de tijd daar mee bezig hebben gehouden. Ik vond technologie altijd al erg interessant. Ik wilde altijd al weten hoe iets werkte. Het zou geweldig zijn als ik in die tijd mijn eigen speelgoeddieren zou hebben kunnen printen. Dan had ik in theorie iedere dag een nieuw dier erbij kunnen printen, zodat ik aan het einde van een jaar een gigantische veestapel zou hebben opgebouwd. Wilt u ook 3d printen, dan is het helaas niet voldoende om alleen zo’n printer in huis te halen. Er is namelijk meer voor nodig om ook daadwerkelijk de printer te kunnen gebruiken. Zo heeft u bijvoorbeeld speciaal 3d printer filament nodig. Heeft u nog nooit gehoord van 3d printer filament en wilt u daar graag meer over weten, dan leggen we het u graag uit. 3d printer filament is als het ware te vergelijken met de inkt geplaatst moet worden in een papierprinter. Zonder inkt kan er niks worden geprint. Het apparaat kan dan een poging doen om de tekst of afbeeldingen te printen, maar uiteindelijk zal er een wit vel papier uit de papierprinter rollen. Zo werkt het ook met 3d printer filament, alleen is van een heel ander materiaal gemaakt en werkt het erg anders.

Materialen waar het van gemaakt kan zijn

3d printer filament kan bijvoorbeeld zijn gemaakt van PLA plastic. Hiermee benoemen we ook gelijk de populairste soort filament. Het is zo dat wanneer u gebruik maakt van PLA plastic, u het mooiste en beste resultaat zult krijgen. Een andere optie is ABS. Dit wordt gemaakt uit aardolie en staat bekend om zijn duurzaamheid. Het is ideaal om mee te werken wanneer u graag heel gedetailleerd wilt werken. Wilt u nou meer weten over deze opties, dan vindt u alle benodigde informatie op Llowlab.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn