De vele voordelen van een cursus meditatie in Twente

4 februari 2019

Posted in Mens en gezondheid

In de hectiek van alledag willen we nog weleens vergeten om naar onszelf en ons lichaam te luisteren. We zijn constant bezig met alles wat we moeten doen, zoals werken, voor ons gezin zorgen, boodschappen doen, onze familie en vrienden zien, etc. Doordat we tegenwoordig zoveel lijken te moeten, vergeten veel mensen dat ons lichaam en onze geest ook af en toe rust nodig hebben. Een cursus meditatie in Twente kan je hierbij helpen. Niet voor niets zien we steeds meer gevallen van burnout en depressie. We leven te snel en moeten teveel. Onze geest krijgt geen rust en daardoor loopt hij over. Als je je geest namelijk constant blijft overladen met informatie (het maakt niet eens uit waarover,) zal hij op een geven moment overlopen en als het ware op slot gaan. Er kan niks meer in en niks meer uit. In de volksmond spreken we dan over een burnout. Ieder mens heeft een bepaalde mate van gevoeligheid voor een burnout, sommigen meer dan anderen, maar over het algemeen is bijna iedereen gebaat bij een cursus meditatie in Twente. Ook als het namelijk lijkt alsof je alles onder controle hebt, wil je geest zich gewoon af en toe eens ontspannen en rust en stilte ervaren. Bij QiGongZee, centrum voor QiGong en Tai Chi kun je dit ervaren in de vorm van een cursus meditatie in Twente (gevestigd in Deventer en Hengelo.) 

De cursus meditatie in Twente van QiGongZee

Bij QiGongZee volg je geen standaard meditatiecursus, namelijk zoals de meeste mensen meditatie kennen: stil zittend op een matje, in stilte proberen je gedachten stop te zetten, of beter, je gedachten te negeren. Dit kan voor veel mensen een hele opgave zijn. Vandaar dat de cursus meditatie in Twente van QiGongZee iets anders is opgezet. Ze geven namelijk meditatiecursussen met de eeuwenoude Chinese bewegingsleer QiGong als basis. QiGong wordt ook wel meditatie in beweging genoemd, en het is niet moeilijk dit te begrijpen. Bij het beoefenen van QiGong maak je allerlei bewegingen, maar wel heel erg langzaam. Doordat je je kunt focussen op de beweging, verleg je automatisch je aandacht van je drukke, overprikkelde geest naar je lichaam, wat met normale meditatie lastig kan zijn doordat je stilzit. Bij een cursus meditatie in Twente bij QiGongZee leer je dus eigenlijk hetzelfde als bij een ‘normale’ meditatiecursus, maar dan effectiever. De voordelen van QiGong meditatie zijn:

• Iedereen kan het op zijn eigen tempo en niveau doen.
• De lessen zijn gevarieerd en veelzijdig.
• Ook met fysieke beperkingen kan worden deelgenomen.
• Je geest wordt rustig doordat je je focust op de beweging.

De mogelijkheden bij QiGongZee

Heb je besloten een cursus meditatie in Twente te gaan volgen en is de keuze op QiGongZee gevallen? Bezoek van hun website voor alle informatie rondom het cursusaanbod: qigongzee.nl. Je kunt er onder andere bij ze terecht voor individuele cursussen, dus één op één en voor de standaard groepslessen. Alle cursussen hebben doorlopende lesblokken, dus je kunt op elk gewenst moment instappen. In alle lessen van de cursus meditatie in Twente komen diverse onderdelen aan bod: Losse Qigong vormen en oefeningen, theorie en achtergrond van de Qigong en Yuan Gong (een andere vorm die op Gigong lijkt,) en af en toe zittende meditaties en Tai Chi oefeningen tussendoor. Na een les bij QiGongZee voel je je als nieuw en herboren. Je lichaam en geest zijn ontspannen, je hebt een hernieuwde focus en leeft meer in het moment, en dat alles draagt bij aan meer rust en balans in je leven, en willen we dat niet allemaal?  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn