Geef je kinderen een reden om buiten te spelen met buitenspeelgoed

18 oktober 2017

Posted in Nieuws

Spelen zit bij kinderen in het bloed. Spelenderwijs leren ze de wereld om hun heen kennen en raken ze gewend aan de objecten om hun heen. Ze trainen direct ook hun motoriek en oog-handcoördinatie door met kleiner speelgoed te spelen. Helaas is er nu een ontwikkeling gaande waarbij kinderen steeds passiever ‘spelen’ en het gevaar is dat ouders hier wellicht te snel aan toegeven. Als je kinderen hebt, dan is dat natuurlijk fijn vanuit een idealistisch perspectief. Het idee van kinderen is dan ook heel mooi. De praktijk kan echter heel vermoeiend zijn, want jonge kinderen, hoe schattig ook, vragen enorm veel aandacht. Die aandacht kost energie en dat leidt dan ook al snel tot oververmoeidheid. Het is dan ook heel verleidelijk om je kind een tablet te geven, zodat je kind filmpjes kan kijken. Een kind vindt dit natuurlijk prima. Hij/zij kan zo uren op de bank zitten en filmpjes kijken. In die tijd heb jij even geen ‘last’ van je kind en kun je wat voor jezelf doen. Maar het is wel gevaarlijk, want een kind leert vrij weinig als het op de bank zit terwijl hij/zij naar een scherm zit te staren. Je moet hier dus mee oppassen. Het is beter voor een kind om bijvoorbeeld lekker buiten te spelen. Maar je kind moet dan wel wat te doen hebben en daarom doe je er goed aan om buitenspeelgoed te kopen. Een kind moet immers wel kunnen spelen. Dat is niet alleen vanwege het vermaak van je kind, maar vooral ook voor zijn of haar fysieke ontwikkeling. Kinderen leren spelenderwijs en daar hebben ze dus af en toe ook buitenspeelgoed voor nodig. Een trampoline is bijvoorbeeld heel erg leuk voor kinderen, maar de fysieke inspanning die ze verrichten op de trampoline is ook nog eens heel goed voor hun fysieke ontwikkeling. Als je een kind niet buiten zou laten spelen en als het kind de hele dag achter een laptop, tv of computer zit, dan zal je zien dat je kind al snel achter loopt op het fysieke vlak. Daarnaast kan je kind dan veel sneller last krijgen van overgewicht. Daarom is het van belang om je kind van jongs af aan te laten bewegen. Dat doe je door ze bijvoorbeeld te voorzien van buitenspeelgoed. Dit buitenspeelgoed kun je zelf gemakkelijk online bestellen via speelgoedfamilie.nl

Al het buitenspeelgoed voor je kinderen vind je gewoon online

Als je op zoek bent naar buitenspeelgoed voor je kind of kinderen, dan kun je terecht bij Speelgoed Familie. Hier kun je allerlei verschillende soorten buitenspeelgoed bestellen. Hierbij kun je onder andere denken aan?

  • Houten zandbak
  • Houten bolderwagen
  • Houten sportboog
  • Babyschommel
  • Brandweerboot

Uiteraard kun je nog veel meer speelgoed en buitenspeelgoed bestellen via deze webwinkel. Voor een overzicht van het totale assortiment kun je dan ook het beste zelf even een kijkje nemen op de website. Op die manier kun je direct zien wat je zoal kunt kopen en hoe het speelgoed eruit ziet. Je kunt eventueel samen met je kind een kijkje nemen om te ontdekken wat hij/zij leuk vindt.

Bestel gemakkelijk via de site

Bestellen is heel eenvoudig, want je hebt immers te maken met een webwinkel. Dat betekent dat je eerst alle artikelen kunt bekijken op de site. Je kunt ook filteren, want als je op zoek bent naar buitenspeelgoed, dan hoef je niet ook al het andere speelgoed voor binnen te bekijken. Zodra je hebt gevonden wat je wilt kopen, dan voeg je het artikel van je keuze toe aan de winkelwagen en daarna kun je de bestelling afronden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn