Kinderoefentherapie

2 februari 2018

Posted in Mens en gezondheid

Heb jij wel eens gehoord van kinderoefentherapie? Ieder kind heeft vanaf de geboorte een eigen tempo van ontwikkeling en daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. De een is sneller met kruipen en lopen, de ander wordt juist heel snel zindelijk of is weer heel vlot met praten. Zo gaat ieder op zijn of haar eigen manier door de eerste levensjaren heeft en uiteindelijk komt het bij bijna allemaal wel goed en ontwikkelen zij zich volledig. Maar soms kan het zijn dat er toch een spaak in het wiel zit, dat een bepaalde vaardigheid toch wel erg achter blijft bij het gemiddelde. Is dit bijvoorbeeld het geval met bewegen en motorische vaardigheden, dan kinderoefentherapie uitkomst bieden. Voor andere vaardigheden zijn er weer andere vormen van hulp beschikbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan logopedie voor kinderen die moeite hebben met het ontwikkelen van hun spraak of bijlessen voor wie moeite heeft om met de lesstof op school mee te komen. Voor allerlei zaken is er wel een oplossing beschikbaar en het is echt aan te raden om ook daadwerkelijk van deze oplossingen gebruik te maken. Als jouw zoon of dochter het nodig heeft, is er niets mis mee om voor kinderoefentherapie te kiezen!

Wanneer kinderoefentherapie?

Wanneer is het nu zo dat het raadzaam is om voor kinderoefentherapie te kiezen? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn op het moment dat jijzelf constateert dat jouw kleine moeite heeft om mee te komen met de gymklas waar hij of zij op zit. Of de meester of juf van de basisschool kan constateren dat de ontwikkelingen op dit gebied bij jouw kindje toch wat achterblijven. Zoals gezegd hoeft er dan helemaal niets ernstigs aan de hand te zijn en kan het prima dat dit later vanzelf goed komt, maar het is dan zeker niet verkeerd om naar de mogelijkheden van kinderoefentherapie te informeren. Ook andere factoren kunnen wijzen op moeite met het bewegingsapparaat, zoals:

  • een onleesbaar handschrift of moeite met leren schrijven
  • het lukt niet om te leren fietsen
  • het niet uit kunnen voeren van precieze taken met de handen

Er zijn heel veel zaken die voor jouzelf zo vanzelfsprekend zijn en zo ogenschijnlijk simpel, dat het misschien niet eens in je op zou kunnen komen dat anderen hier moeite mee hebben. Maar een slechte motoriek kan echt erg vervelend zijn, niet alleen als de kids klein zijn maar ook in het latere leven. Het is dus echt raadzaam om dit, waar nodig, beter te ontwikkelen met behulp van kinderoefentherapie.

B4Balance Oefentherapie

Hoe krijg jij jouw kind nu op kinderoefentherapie, hoe komt hij of zij bij de kinderoefentherapeut terecht? Dit kan op verschillende manieren. Jij kunt bijvoorbeeld zelf je twijfels hebben over de ontwikkeling en daarom eens met zoon of dochter naar een therapeut gaan voor advies. Ook kan de meester of juf op school dit aanraden, net als de huisarts of een medisch specialist. Een doorverwijzing van een arts kan dus, maar het is niet noodzakelijk om naar een therapeut voor kinderoefentherapie te kunnen gaan. Tijdens de therapie zal de therapeut werken aan het ontwikkelen van de motorische vaardigheden waarvan gebleken is dat deze wat achterblijven bij de gemiddelden. Zo kan jouw dochter of zoon zich toch goed ontwikkelen en dat brengt haar of hem in het latere leven zeker veel plezier! Vraag jij je nu af wat dit je zal kosten of ben je bang dat je niet voldoende financiƫle middelen hebt hiervoor? Dan is het goed om te weten dat dergelijke kinderoefentherapie vergoed wordt vanuit de basis zorgverzekering. Daar hoef je het dus zeker niet om te laten!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn