Laat de alimentatie wijzigen door een goede advocaat

10 juni 2016

Posted in Nieuws

Een scheiding is vreselijk. Zeker als u jonge kinderen hebt en u er altijd van had gedroomd om het leven met uw partner te delen. Er zijn diverse redenen voor een scheiding aan te wijzen. Meestal komt het neer op sleur en irritaties die het huwelijk uiteindelijk kapotmaken en openbreken. In deze moderne tijden is het veel gebruikelijker om snel te scheiden. Soms voelt het wat gemakkelijk aan, alsof men niet meer voor elk aar wil vechten en niet meer wil werken aan een stabiele relatie. Zelfs niet als er jonge kinderen in het spel zijn. Dan laat u de alimentatie vastleggen. Maar wist u dat u die alimentatie kunt wijzigen? Het alimentatie wijzigen is niet iets waar men vaak aan denkt. Laten we trouwens eerlijk zijn: in dit geval betaalt de man over het algemeen de alimentatie. Wijzigen kan tot gevolg hebben dat er weer ruzies ontstaan, maar er zijn situaties waarbij er geen andere optie meer is. Die komen zeker in deze tekst aan bod. Als men te veel ruzie maakt en er zelfs sprake is van huiselijk geweld, dan ligt een scheiding veel meer voor de hand dan bovengenoemd voorbeeld. De kans dat er dan een rechter aan te pas moet komen om de scheiding in goede banen te leiden is vrijwel vanzelfsprekend. De rechter zal de hoogte van de alimentatie bepalen op basis van salarisinkomsten en dergelijke. Wilt u later uw alimentatie wijzigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres want wij van alimentatie-wijzigen.nl kunnen het bedrag opnieuw berekenen. Dat doen we trouwens geheel kosteloos voor u. Klinkt u dit als muziek in uw oren en hebt u het idee dat u al maanden zo niet jaren te veel betaalt? Dan is het absoluut zaak om de alimentatie te wijzigen. Zeker als de vrouw ondertussen ook een goede baan heeft gekregen, een nieuwe man heeft en u vrijwel niet meer kan rondkomen door de hoogte van dit maandelijkse bedrag. Als u tevens een groot deel van de opvoeding van uw kinderen op zich heeft genomen, dan betaalt u in het dagelijkse leven ook al genoeg geld voor uw kinderen. We leven in moderne geëmancipeerde tijden, zeker in Nederland. Voor een vrouw is het normaal dat ze haar eigen geld verdient. De kans dat zij akkoord gaat met het voorstel om de alimentatie te wijzigen kunnen we ons daarom wel voorstellen. En mocht dat niet zo zijn, dan staat u in het recht om naar de rechter te stappen.

Betaal niet te veel en krijg niet te weinig: laat uw alimentatie wijzigen

Als u graag uw alimentatie wilt wijzigen dan kunt u dat aldus door ons laten berekenen. Gaat u naar onze website toe en vult u het contactformulier in met daarbij wat u nu betaalt en wat uw salaris is. Ook de datum van de scheiding is belangrijk. Op basis van deze gegevens kunnen wij van Blat advocaten al erg veel berekenen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op voor verdere informatie. Desnoods kunt u bij ons langskomen in Utrecht, maar als dat te ver is dan kan prima alles digitaal geregeld worden. We werken namelijk door heel Nederland. Het is zeker belangrijk om zo nu en dan een alimentatiecheck te doen. U hebt uiteraard het beste met uw kinderen voor maar u moet er niet onder lijden. Als daadwerkelijk blijkt dat u al tijden veel te veel betaalt, dan mag u dat uw ex-vrouw behoorlijk kwalijk nemen. Over het algemeen is uw ex hier overigens niet bewust van, zeker niet omdat het contact tussen jullie beiden vermoedelijk op een laag pitje staat en het een afspraak is die destijds is gemaakt, eventueel zelfs met behulp van de rechter. Dat is per zaak behoorlijk verschillend. De rechter kan alimentatie wijzigen als:

  • er sprake is van een relevante wijziging van omstandigheden bij één of beide ex-partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewijzigde inkomsten, samenwoning of hertrouwen, andere woonlasten of de geboorte van een kind. In dit soort situaties is vaak het door de rechter vastgestelde of tussen partijen overeengekomen alimentatiebedrag niet langer redelijk.
  • bij eerdere vaststelling van de alimentatie door één of beide partijen is uitgegaan van verkeerde of onvolledige gegevens.

Hebt u hier nog vragen over? Neem dan snel contact met ons op

Hebt u dus het idee dat u teveel betaalt aan uw ex? Laat dan uw bedragen checken door ons, dan kunnen we vervolgens voor u de alimentatie wijzigen. Laat het alimentatie wijzigen over aan een gerenommeerd advocatenkantoor dat hier wel raad mee weet. Wilt u graag op de hoogte blijven van deze wetten en wetgeving? Dan kunt u een leuk blog op onze website gaan volgen. Bookmark onze website en kom zo nu en dan eens terug. Wellicht dat de wetgeving in de toekomst verandert zodat u hier de vruchten van kunt plukken. Zo kan er hopelijk een mooie en evenwichtige relatie met uw ex ontstaan zonder nijd en boze gevoelens. Dat is wel zo fijn voor iedereen en dan met name voor uw kinderen. Geeft u ondanks de scheiding het goede voorbeeld aan uw kinderen en laat de alimentatie op de correcte manier wijzigen. Pas vanaf een bepaalt jaarsalaris zijn er kosten aan onze hulp verbonden. Valt u onder deze grens? Dan is de kans groot dat we pro deo voor u kunnen werken. Via het juridisch loket worden we dan aangewezen op uw zaak!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn