Maak je eigen kunstwerken met 3d pennen

7 februari 2017

Posted in Nieuws

Als je een liefhebber bent van het maken van kunstwerken, dan zijn 3d pennen zeker iets voor jou. Een aantal weken geleden kocht ik zelf een aantal kleuren hiervan. Ik was erg nieuwsgierig of het nu echt zou werken, maar had eigenlijk niet heel veel hoop dat het ook echt iets zou zijn en daar had ik het toch echt flink mis! Wat een geweldige uitvinding is dit. Omdat ik zelf als kunstenaar werk, pak je al snel dit soort dingen op en je hoopt dan dat het ook echt doet wat het belooft. En geloof me, dit is lang niet altijd het geval. Ik heb er lang over getwijfeld om bijvoorbeeld een 3d printer aan te schaffen, maar de kosten hiervan waren (en zijn nog steeds) gewoon te hoog en ik kan helaas niet zeggen dat het zijn van kunstenaar me nu heel erg rijk maakt. Was het maar zo’n feest. Ik ben echter wel altijd op zoek naar nieuwe dingen om uit te proberen, zeker wanneer het aankomt op creatief bezig zijn en het maken van mooie kunstobjecten. Ik heb dan ook zeker niet lang getwijfeld over de 3d pennen, maar ik heb deze gewoon aangeschaft!

  • Pennen
  • Filamenten
  • Voordeelpakket

Bij het bekijken van het assortiment van de website 3d pen store. kom je de bovenstaande categorieën tegen. De 3d pennen kun je uiteraard in allerlei kleuren kopen. Maar het zijn de filamenten die de kleuren geven aan je kunstwerken. De kleur van de pen hoeft dus niet overeen te komen met de kleur die in het filament zit, ondanks dat dit het wel makkelijker kan maken om de 3d pennen uit elkaar te houden.

Aan de slag met 3d pennen

Als je nog nooit van 3d pennen gehoord hebt en dus geen idee hebt wat je hier nu eigenlijk mee kunt doen, dan leg ik je dat hier graag uit. Net als met een 3d printer maak je dus 3d creaties met een 3d pen. Je tekent dus letterlijk in de lucht. Dit was in het begin voor mij heel erg wennen. Het is heel gek om gewoon midden in de lucht te beginnen met “tekenen” en dan maar hopen dat er ook echt iets gebeurd. En dat was zeker het geval. Met de verschillende 3d pennen en bijpassende filamenten ben ik aan de slag gegaan. Ik heb het in het begin wat simpeler gehouden en ik ben dus niet meteen met allerlei ingewikkelde creaties aan de slag gegaan, maar je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken zoals je zelf wilt. Ik zal hier niet ingaan op de technische details, voornamelijk omdat ik nog zeker geen expert ben op dit gebied, maar het werkt vrij eenvoudig. De inkt in het filament droogt zo snel in de lucht dat het dus direct op de plek blijft zitten waar jij tekent. Zo kun je dus een 3d creatie maken. Je hebt geen papier nodig. Ondanks dat een goede ondergrond natuurlijk wel zo handig is.

Verschillende creaties van 3d pennen

Op de website 3dpenstore.nl vind je niet alleen de webshop waar je 3d pennen en filamenten kunt kopen, hier kun je ook voorbeelden bekijken van wat je allemaal met de 3d pennen kunt creëren. Hier zitten een aantal hele mooie dingen tussen. Het is dus zeker de moeite waard om hier even een kijkje te gaan nemen. Wil jij in een keer alles wat je nodig hebt aanschaffen? Kies dan voor een van de voordeelpakketten die ze op de website aanbieden. Hiermee zul je een hoop geld besparen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn